נפאז' ניטראלי (גלזורה חמה)

 22.9 
בחר/י מידה:  
500גר'
הוספה לסל
הוספה לסל
free_shipp_img משלוחים בחינם לכל חלקי הארץ בקניה מעל 250 ₪

תיאור המוצר

קופסת נפאז' ניטראלי (גלזורה חמה) במשקל 500גר' של המותג Bakbel. מחיר ל 100גר' 4.58 ש"ח.  
רוצים להכין עוגה מקושטת בפירות מבריקים, שאינם מתעייפים? אתם זקוקים לנָפָּאז' או למירוּאָר
על מדפי הקונדיטוריות ניצבים לא אחת טארטלטים קטנים, מעוטרים בתותים, קיווי ופירות יער, מבריקים להפליא. אם שאלתם את עצמכם כיצד ניתן ליצור בבית מראה מבריק לעוגות פירות, כמו גם לשמר את הפירות כך שלא ישחירו, למטרה זו תוכלו למצוא בספייסז: נָפָּאז' ומִירוּאָר.
  מה זה נָפָּאז' ?  
המילה נפאז' (Nappage) מקורה במילה הצרפתית Nappe, שפירושה מפה, כך שהכוונה היא לזיגוג המצפה את העוגה בדומה למפה המכסה שולחן. הנפאז' הנמכר בארץ הוא זיגוג שקוף-צהוב המכיל בעיקר מים, סוכר גלוקוזה ופקטין, שהוא חומר מקריש.    "לרוב מיוצר הנפאז' ממִשמשים, שמכילים פקטין באופן טבעי", מספרת שפית-קונדיטורית אסטלה מושקוביץ-בלפר מבית הספר לקונדיטוריה 'אסטלה', "אך קיים גם נפאז' מג'לי תפוחי עץ, שמכילים גם הם פקטין. בנוסף, ניתן למצוא נפאז' בטעם קסיס, אך מוצר זה הוא נפאז' שקוף, שטעמו נטרלי."
  "הנפאז' הוא זיגוג עמיד מאוד, שאינו נספג במוצר ומעניק מראה מבריק ומלוטש גם למוצרים הנשמרים בקירור", אומר שף-קונדיטור אורן גירון מבית הספר 'עושים בישול', "בשונה מהחלופה הביתית, שהיא ריבת משמש מומסת עם מעט נוזל, הנספגת במוצר ונעלמת".
  "יתרונו הגדול של הנפאז' הוא בכך שניתן לחממו שוב ושוב", מוסיף שף-קונדיטור אלון גולדמן ('מזארין'), "וכן להוסיף נוזל ולתקן במידת הצורך".
  מה עושים עם זה? "ניתן להשתמש בנפאז' לזיגוג טארטים של פירות ועוגות שמרים", אומרת הקונדיטורית יהודית (יוד) זר-אביב, מנחת סדנאות קונדיטוריה; "לזיגוג מיני מאפה, פירות וקינוחים" אומר אורן גירון; "לזיגוג פירות, קרמים אפויים ולעתים גם בצקים", אומרת אסטלה. "לזיגוג עוגות בחושות, כיוון שהנפאז' מאריך את חיי המדף שלהן", אומר אלון גולדמן.   אך מה בדבר שימושים שאינם כרוכים בזיגוג? "שילוב נפאז' בגנאשים מעניק מרקם חלק וקטיפתי", מספר גולדמן, "היחס אמור להיות 25% מהנוזל, כלומר אם מכינים גנאש מק"ג שוקולד וליטר שמנת מתוקה ממירים 250 מ"ל שמנת מתוקה ב-250 מ"ל נפאז'. מרתיחים את השמנת יחד עם הנפאז', יוצקים על השוקולד הקצוץ ומערבבים".   עוד מציע גולדמן להכין קומפוט בעזרת נפאז': "משלבים 250 גרם נפאז' עם 20% מים ו-50% מחית פירות ומקבלים מעין קומפוט פירות, שניתן לשלב בקינוח המוגש בכוסות, דוגמת קומפוט מנגו עם פיסות מנגו טרי, קרם וניל וקראמבל תבלינים".   "להשגת האפקט החזק ביותר מומלץ לדלל נפאז' במקסימום 50% מים", ממליץ אלון גולדמן; "40-100% מים", ממליץ שף-קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בבית הספר 'בישולים'. "מביאים את הנפאז' והמים לרתיחה מלאה תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת חלקה, ללא גושים", מסביר הקונדיטור גיא פרנקל, "מקררים מעט ומורחים בעזרת מברשת או מרית". אסטלה מציעה טיפים אחדים לשימוש בנפאז':
  • נפאז' הוא זיגוג חם - יש להרתיחו או לחממו בדרך אחרת לפני השימוש.
  • הנפאז' חייב להיות חם – העוגה לא. יש לצנן מעט את העוגה לפני הנחת הנפאז'.
  • נפאז' חם נקרש מהר מאוד כשהוא מונח על פני שטח קרים.
  • ניתן להחליף אחוז מסוים מהמים במחית פרי, שתעניק לו צבע וטעם.
  • נפאז' מניחים ולא מברישים – אסור למרוח שוב ושוב.אם משתמשים במברשת, חשוב להקפיד שתהא מאוד נקיה.
  • חשוב להמנע ממריחת כמות גדולה מדי של נפאז', שיכולה דווקא להרתיע.

מתי משתמשים בנפאז' ומתי במירואר?
"מירואר משמש לעבודה עם מוצרים קרים, כגון עוגות מוס", אומרת אסטלה, "כיוון שלא ניתן למרוח על עוגת מוס משהו חם. לזיגוג פירות ניתן להשתמש גם במירואר וגם בנפאז', אך כשמדובר בפירות עדינים כמו בננה, או פירות שחתוכים דק מאוד (למשל: תפוח עץ), כדאי להשתמש במירואר כדי לא לגרום לפירות להִכוות".   "נפאז' משמש למוצרים חמים ומירואר למוצרים קרים", אומר ערן שוורצברד, "אך אם רוצים להקפיא את העוגה מוטב להשתמש במירואר, כיוון שמרקמו אינו משתנה בהקפאה, לעומת הנפאז', שמרקמו משתנה ושקיפותו אינה נשמרת לאורך זמן במקפיא.   כיצד מאחסנים? לפני ואחרי פתיחת אריזת נפאז' או מירואר יש לאחסנם במקום מוצל וקריר.

על המותג Bakbel

חברת Bakbel, שהוקם בשנת 2007 על ידי קבוצת Bakels, היא המומחית בייצור רכיבים איכותיים וחדשניים לתעשיית הקונדיטוריה והמאפייה. כדי להשיג זאת, בנתה מפעל חדיש state of the art, הפועל בסטנדרטים גבוהים של ייצור ובטיחות מזון. במפעל זה מייצרת החברה רכיבים איכותיים מבוססי פרי, שנוצרו במיוחד לתעשיית הקונדיטוריה העדינה ושוק שירותי המזון תוך בקרת איכות מחמירה בהתאם להנחיות HACCP ו- BRC.  עם מיקוד בייצור והפצה של מוצרי פרימיום לתחום המאפים המשובחים, מיקומה של Bakbel במרכז אירופה, בבלגיה, הוא המקום המושלם להיות בו כדי לאפשר את אספקת מוצרי החברה ללקוחות ברחבי העולם.
כי על איכות לא מתפשרים