פונדנט אינסטנט

 22.9 
בחר/י מידה:  
500גר'
הוספה לסל
הוספה לסל
free_shipp_img משלוחים בחינם לכל חלקי הארץ בקניה מעל 250 ₪
משתתף במבצע: 4+1 על המזון (הזול מביניהם)
(המחיר יתעדכן בדף הרכישה)

תיאור המוצר

קופסת אבקת פונדנט אינסטנט במשקל 500גר' להכנת קרם פונדנט. מחיר ל 100גר' 4.58 ש"ח. גלייז (ציפוי) לדונאטס ומגוון של מאפים. מגיע בצבע לבן, אך ניתן לצבוע בכל צבע רצוי.
הפונדנט הוא קרם ציפוי המורכב מסוכר, מים, סירופ גלוקוזה וחומר משמר. משמש רבות לציפוי בשלל גוונים: עוגות ראווה, מוצרי מאפה, עוגות שמרים וכמובן הדונאטס האמריקאי  מה זה לבן, סמיך ומתוק, ומשמש לציפוי פחזניות, דונאטס, קרמשניט ואפילו מאפינס? אחד מבין המוצרים המוזרים הרבים שניתן למצוא על גבי מדפי החנויות המתמחות באוכל, הוא הפונדנט: קרם לבן, סמיך מאוד ומתוק מאוד.  מה זה פונדָנְט?
מקור השם פונדנט (Fondant) הוא בפועל Fondre, שפירושו בצרפתית להמיס, כיוון שיש להמיס את הפונדנט בכדי להצליח לצפות בו מיני תופינים. הפונדנט הוא ציפוי סוכר קרמי המורכב מסוכר, מים, סירופ גלוקוזה וחומר משמר. "אל נא תתבלבלו עם עוגת השוקולד החמה הקרויה בארץ פונדנט, שהוא קיצור שמה המקורי, פונדנט או-שוקולָה", אומר שף-קונדיטור גיא פרנקל, "מדובר בסירופ סוכר שעובר קריסטליזציה תוך כדי תנועה, באמצעות קירור במיקסר או על גבי משטח שיש, עד שהוא הופך משקוף ללבן, ומנוזלי לקרמי וסמיך".   "גביש הסוכר בפונדנט קטן מגודל גביש הסוכר באבקת סוכר ומכאן גמישותו הרבה", אומרת שפית-קונדיטורית אסטלה מושקוביץ-בלפר מבית הספר לקונדיטוריה 'אסטלה', "ניתן לצבוע את הפונדנט בצבעי מאכל טבעיים, להוסיף לו טעמים בעזרת תמציות טעם או אלכוהול, שמוסיף לגמישותו. הריכוז הגבוה של הסוכר מרחיק חיידקים, אך אם יש בו יותר מדי נוזלים, במידה ולא הוכן כיאות, הוא עלול לצבור חיידקים. בנוסף, מאריך הפונדנט את חיי העוגות שהוא מצפה, כיוון שהוא מונע הווצרות קרום או עובש על גבי העוגה".
  מה עושים איתו? "הפונדנט שימש בעבר לגימור של מוצרי קונדיטוריה רבים", מספר גיא פרנקל, "החל בפטיפורים ורודים-פסטליים של אולמות אירועים ובתי מלון וכלה בעוגות הראווה הקלאסיות. השימוש בו פחת, לעניות דעתי, בשל טעמו המתוק להגזים וחוסר העדינות שהוא משווה למוצרים שהוא מעטר. כיום מצפים בו בעיקר אקלרים (Eclaires, פחזניות מוארכות), מוצרי מאפה שונים כגון 'דניש', עוגות שמרים, את עוגת הנפוליאון הקלאסית (מיל פוי, Mille Feuille, קרמשניט) וכמובן את פסגת הקולינריה האמריקאית: הדונאטס, המצופים בשלל ציפויים עבים, חומים, ורודים ולבנים".   "פונדנט משמש בעיקר לציפוי עוגות מבצק רבוך, כגון פחזניות ואקלר", אומר שף-קונדיטור אלון גולדמן ('מזארין'), "לציפוי פטיפורים קלאסיים, מיל פוי וגם לציפוי עוגות בחושות".
  "בעבר היו מצפים פטיפורים בפונדנט", מוסיפה אסטלה, "כיום מצפים בו עוגות, דונאטס, מיל פוי, פחזניות, עוגות שמרים כגון קוגלהוף ועוגיות מבצק פריך – במקום רויאל אייסינג. לעוגות בחושות הפונדנט כבד מדי לטעמי וגם קשה למריחה, בעוד מאפינס, למשל, ניתן לטבול בפונדנט המוכן או להזליף. בנוסף, ניתן לטבול תותים או דובדבנים טריים בפונדנט לפני טבילה בשוקולד, שכן שוקולד אינו נדבק לפרי רטוב".  

כי על איכות לא מתפשרים