איך לבחור את הסיר המושלם

רוצה לבחור את סט כלי הבישול הראשון שלך או לשדרג את הסט הנוכחי שלך? צוות המומחים בספייסז נותנים לך את כל מה שצריך לדעת כדי לבחור את הסט הטוב ביותר עבורך.


 


קל להבין מדוע אנשים רוצים להחזיק את ערכות כלי הבישול הטובות ביותר עבורם. מציאת ערכת כלי בישול שעונה בצורה מושלמת על הצרכים שלך לגבי סגנון ההכנה, מספר המשתמשים וחלל המטבח הייחודי שלך מחייבת לשקול את האלמנטים הללו בנפרד וביחד. זה יכול להיות מכריע, ולפעמים אנחנו לא תמיד יודעים איזה שילוב מדויק של סירים ומחבתות יעשה את העבודה! זה יכול להיות תהליך ארוך של נסיון ובחינת אפשרויות שנראות מעניינות ובדיקה איך הן מסתדרות. זה בסדר שהתהליך הזה יהיה ניסוי וטעייה, זה מה שכיף בבישול, נכון?


עם המרחב והצרכים שלך בחשבון, בואו נסתכל על כל סוג של חומר וכמה מהסטים האהובים על טבחים ברחבי העולם.


מה צריך לדעת על ערכות כלי בישול?


שווה לבחור ערכות כלי בישול רק למי שיודע שהוא רוצה כל סיר ומחבת הכלולים בסט. אם יש שאלה כלשהי לגבי סיר בסט שלא יעשה בו שימוש רב, אז מומלץ לחפש סט חלופי או לבחור חלקים בנפרד.


ערכות כלי בישול יכולות לבוא במגוונים רבים, אך בדרך כלל במרכזן מחבת וסיר בגודל בינוני. לדוגמה, סט של שלושה או ארבעה חלקים יכלול לרוב מחבת, סיר ומכסה אחד או שניים. ערכות כלי בישול אחרות עשויות להתמקד בסירי מרק א ונזיד ומסננות – זה תלוי מה מחפשים.


פחות נפוצים הם סטים מיוחדים של שני חלקים כמו ה-Lodge Combo Cooker שמשתמש בסיר ומחבת לשילוב לתנור הולנדי. יש לזכור שמספר החלקים הרשומים בסט יכול להיות מבלבל. בסט של עשרה חלקים יהיו לרוב חמישה סירים ומחבתות בסך הכל עם אביזרים כמו סלסלת אידוי, מסננת ומבחר של מכסים בתור החלקים הנותרים. בעוד שכיסוי רחב כזה יכול למלא את הצרכים ולהיות מספיק כדי לבשל למסיבת ארוחת ערב, לעתים קרובות הוא גם גדול וצורך נפח גדול מידי בארונות ממה שדרוש למשקי בית קטנים יותר. ההעדפה שלי למשקי בית קטנים יותר היא לוותר על עקביות אסתטית ולבחור כל כל בנפרד – לפי הצרכים.


כלי בישול Nonstick



כלי בישול Nonstick מעולים עבור ביצים ומזונות עדינים אחרים. אמנם כלי בישולNonstick אינם הכרחיים במטבח, אבל הם יכולים להפחית את כמות שמן הבישול ולחסוך את התסכול של מזון שנדבק לכלי. Nonstick עובד בצורה הטובה ביותר במחבת, מחבת פסים או סיר, ולעתים קרובות כלים אלה עשויים מנירוסטה, חומר נהדר לכיריים אינדוקציה.


ניתן לייצר כלי Nonstick בעלות נמוכה מאלומיניום, ולמרות שהמחבתות הללו יהיו קלות יותר, הן לא יהיו תואמות לכיריים אינדוקציה. ציפויים PTFE או קרמיים בכלי בישול Nonstick מודרניים נבדקו שוב ושוב ונחשבים בדרך כלל לבטוחים לבישול, אם כי עדיין חשוב להשתמש בטמפרטורות נמוכות יותר מכיוון שהציפוי עלול להינזק בחום מוגזם.


לגבי אביזרי מטבח, בשילוב עם כלי Nonstick יש להקפיד להשתמש רק באלה העשויים מסיליקון או עץ. כלי מתכת עשויים להיות מאושרים עבור סוגים מסוימים של כלי Nonstick , אבל כל היצרנים יסכימו, קיים סיכון שהמתכת תשרוט את הציפוי.


הכלים נוצרו בכוונה עם הציפוי המאפשר הניקוי קל במיוחד – לשטוף אותם ביד עם ספוג לא שוחק או במדיח כלים.


ניתן לחלק את סוגי כלי ה Nonstick לכמה קטגוריות:


כלי בישול קרמיים Nonstick : סירים ומחבתות אלה מיוצרים בצורה מאוד ספציפית. במקום להוסיף להם ציפוי Nonstick, חול משמש ליצירת משטח ה Nonstick. ליתר דיוק, סיליקה (המכונה גם קוורץ) משודכת עם חמצן ליצירת ג’ל מינרלי שנמרח על המתכת ולאחר מכן מחומם במיוחד להדבקה. בעת שימוש בכלי בישול אלה בתנורים או על כיריים גז, יש להקפיד להשתמש בהם רק בטמפרטורה הרשומה או מתחתיה. זה יבטיח את אורך החיים של הכלים וימזער בלאי


כלי בישול מאלומיניום קשיח Anodize: אלה מיוצרים על ידי חמצון של אלומיניום ברמה גבוהה מאוד, עד כדי כך שהחמצון חודר כמה מילימטרים לתוך המתכת עצמה. זה גורם לאלומיניום להפוך לחומר שאינו מגיב כימית עם חומצות ומרכיבים בסיסיים, כמו פירות הדר, מוצרי חלב וכו’. ציפוי Nonstick לא רעיל מתווסף לסיום תהליך הבנייה. כלים מסוג זה מסתדרים היטב בתנורים ועל כיריים. לא כל כלי האנודייז ניתנים לשטיפה למדיח הכלים, ולכן יש לבדוק את ההוראות היצרן כשמנסים כלי חדש.


לא משנה איזה סגנון מתאים לכם ביותר, כלי בישול Nonstick מדהימים לביצים, עופות צלויים ומאכלים עדינים אחרים. ערכות כלי הבישול הטובות ביותר מסוג Nonstick אינן יקרות, כך שמציאת אחת שתתאים לתקציב שלך לא צריכה להיות בעיה.


הכי טוב בשביל…


Nonstick היא האפשרות הטובה ביותר לארוחות בוקר מהירות ללא התעסקות ולחימום מחדש של שאריות מורכבות. הם מאפשרים בישול קל של ביצים, פנקייקים וטופו, והם מתאימים לכל מי שלא רוצה להתעסק עם קרצוף כלי בישול בסיום הארוחה.


 


כלי בישול מברזל יצוק



בעלות וטיפול בברזל יצוק דורשים תחזוקה נוספת, אבל התגמול הוא סירים ומחבתות מגוונים שיכולים לעבור מהכיריים לתנור ועד למדורה, ושיישארו עמידים במשך דורות רבים.


ברזל יצוק אינו מוליך כמו נירוסטה או נחושת, מה שהופך אותו לאיטי יותר להתחמם. אבל לאחר חימום, יש לו שימור חום מדהים. זה נהדר לשמירה על אוכל חם ליד השולחן לעוד קצת זמן. כלי ברזל יצוק יכול להגיע לטמפרטורות חום גבוהות מבלי להתעוות. אין כמעט סיכון לחימום יתר של כלי הבישול הזה, מלבד הצורך לחדש את השימון.


כאשר הכלי משומן היטב, פני השטח ניתנים להשוואה לכלי הבישול Nonstick הטובים ביותר וקל לנקות אותו עם מקרצף שרשרת. והכי חשוב, החומר העתיק הזה הוא מגנטי, מה שהופך אותו לטוב ביותר לפיזור חום אחיד בכיריים אינדוקציה המודרניים ביותר.


לכלי בישול מברזל יצוק שמגיעים עם מכסה – כמו תנור הולנדי – צריכה להיות התאמה הדוקה בין הכלי למכסה שלו. הסט הטוב ביותר של כלי הבישול מברזל יצוק יכלול לפחות סיר אחד עם מכסה. עם מכסה, פחות לחות אובדת בתהליך הבישול מה שגורם להצטברות האדים בסיר, יוצר לחץ רב יותר על המרכיבים ובכך מרכך אותם. בנוסף, ניתן, עם סיר תנור הולנדי כזה, לחקות שיטות מסורתיות להכנת אורז סושי. (אורז סושי מבושל באופן מסורתי בסלי אידוי גדולים מבמבוק שהמכסים שלהן מכוסים בסלעים כבדים כדי ליצור לחץ רב יותר, ומניב גרגר אורז אוורירי יותר.)


האתגר והסיכון בבעלות על כלי ברזל יצוק הוא לוודא שלא להיכוות ממנו. תמיד כדאי שיהיו מספר כפפות בישול או סמרטוטים עבים בקרבת מקום כדי לתפוס איתן את הידיות. ידית העזר הקצרה ברוב המחבתות היא בהחלט תוספת רצויה בעת קניות כלי בישול מברזל יצוק.


ברזל יצוק נוטה לחלודה, אז שפשפו מעט שמן צמחי על פני השטח של המחבת לאחר ניקויו כדי להרחיק חמצן מהברזל החשוף. יש לשטוף בשטיפה ידנית בלבד! לכל אורך חיי כלי הבישול מברזל יצוק שלך, צריך לנהוג בסבלנות, יציבות, ולהרים את המחבת בשתי ידיים, כי לרוב כבד, ועם ידיות סיליקון או כפפות חום מתאימות למניעת כוויות!


הכי טוב בשביל…


ברזל יצוק מדהים עבור כל מי שמתלהב מבישול, ומתלהב להחזיק ולתחזק כלי בישול עמידים שיכולים לספק ארוחות לתקופות חיים רבות. כמובן מעולה עבור תבשיל בבישול ארוך. כמו כן ניתן להכין במחבת ברזל יצוק סטייק מדהים עם מעט חמאה וזר עשבי תיבול טריים. ואפילו בלילת לחם תירס אפשר לשפוך בקלות לתוך מחבת חמימה שתיכנס לאפייה ארוכה על גחלים או בבית בתנור.


 


כלי בישול מברזל יצוק בציפוי אמייל



כלי ברזל יצוק מפוארים בציפוי אמייל! לעתים קרובות הם מאד יפים למראה, ולכן ניתנים להגשה לשולחן – מה שיכול לשפר את מראה הארוחות שלכם – במיוחד כשמגיעים במגוון הצבעים שהאמייל מאפשר. לפעמים צריך להיזהר לא שהכלי לא יקבל מכות מכלים אחרים ותיפגם שכבת האמייל, באל אם אתם זהירים במטבח ומעוניינים ביתרונות  של ברזל יצוק – כמו חלוקת חום אחידה – עם התחזוקה קלה יותר מזו עבור ברזל יצוק סטנדרטי, אז מחבתות וסירי אמייל הן התשובה עבורכם, וההמראה החיצוני הצבעוני הוא תוספת ויתרון נוסף.


גם הם לא ניתנים לשטיפה מדיח כלים, אבל סיר אמייל נהדר לאפיית מחמצת בתנור ועובד בצורה מדהימה על כיריים אינדוקציה. שלא כמו כלי ברזל יצוק קונבנציונלי, האמייל אינו בונה עם הזמן שכבה שמנונית המספקת ציפוי נון-סטיק, ולכן ביצים ומזונות דביקים אחרים דורשים טיפול נוסף וניהול חום.


הכי טוב בשביל…


ברזל יצוק מצופה אמייל הוא הטוב ביותר עבור תבשילים בבישול איטי וכל תבשיל או מאפה שייהנה מחלוקת חום מלאה. הכי כיף להביא את הסירים האלה לשולחן ובכך להוסיף לו ניגודיות צבעונית. בהחלט הטוב ביותר כדי לגרום לשולחן של אורחים רעבים להתעלף.


 


כלי בישול מנירוסטה



סירים ומחבתות מנירוסטה נראים נהדר, עמידים מאוד, ויש להם ידיות שבדרך כלל נשארות קרירות למגע (למעט הידיות שעל המכסים). בגלל זה, הם בדרך כלל קלים ובטוחים יותר לתמרון מאשר כלי ברזל יצוק.


נירוסטה (פלדת אל-חלד) יכולה לדרוש יותר עבודה לניקוי מאשר נון-סטיק או ברזל יצוק, אבל היא מתנקה בקלות עם צמר פלדה או משטחי קרצוף מתכת אחרים. כיף לבשל עם נירוסטה כי הוא כל כך עמידה והידיות נשארות קרירות, אבל זה גם יכול להיות מתסכל. זה אולי המשטח הפחות עמיד להידבקות המזון מכל אפשרות זמינה! למרות שאתה עדיין יכול לבשל ביצים ולביבות בנירוסטה, תצטרך יותר שמן או חמאה ובקרת חום מאשר טפלון או ברזל יצוק. כלים אלה נהדרים כסירי מרק, לפסטה ותבשילים מימיים, מכיוון שהסיר לא יחליד או יעביר טעם מתכתי לבישול שלך כמו שכלי ברזל יצוק לפעמים עושה..


הסיכון בשימוש בכלי נירוסטה הוא הצורך  לוודא שהחום מופץ באופן שווה. בכדי להתגבר על  זה, אנחנו ממליצים ללכת על האפשרויות הטובות יותר. שלושה רבדים, או אפילו תערובת תחתית נחושת, כלים כאלה יתחממו במהירות ויציעו פיזור חום אחיד.


מה שהמונחים תלת-שכבתיים ותחתית נחושת מרמזים הוא שישנן שכבות למבנה של כלי הבישול עצמו.



הדיאגרמה למעלה מראה כי אלומיניום כלוא כמתכת ליבה במחבתות ברמה גבוהה יותר. זה מאפשר לשכבות הנירוסטה החיצוניות לחלוק את היבטי מוליכות החום של האלומיניום. ליבות נחושת וליבות תחתונות פועלות באופן דומה כאשר שכבת נחושת מתווספת לאמצע שכבות הנירוסטה כדי להקנות איכויות מוליכות חום גבוהות יותר.


עדיף להתרחק מחבתות אלומיניום (כלומר מחבתות שעשויות מאלומיניום בלבד). הן יכולות להתעקם בקלות ויאבדו את צורתם המושכת מהר מאוד. לא האידיאלי ביותר לשימוש ביתי.


הכי טוב בשביל…


כלי בישול מנירוסטה הם כלי הבישול הטובים ביותר לכל מי שאוהב לבשל ורוצה חומרי בישול מאוזנים שלא יעשו שום עוגמת נפש (מלבד שהם עוד קצת עבודה לניקוי). הם עמידים ורב-תכליתיים לעבור בין הכיריים לתנור והם נהדרים לטיגון, הקפצה והרתחת מים לפסטה.


 


כלי בישול מנחושת



נחושת נהדרת למחבתות וסירים, אבל יקרה יותר מכל אופציה אחרת, אמנן היא יקרה מסיבה טובה – מכיוון שלנחושת יש את המוליכות הטובה ביותר מכל חומרי הבישול הקונבנציונליים, היא הבחירה הטובה ביותר עבור כל מי שמכין מנות ניואנסיות עם שומנים וסוכרים עדינים הדורשים בקרת חום מדויקת ביותר.


סט מחבתות הנחושת נהדר לבישול בטמפרטורה נמוכה לפתיחה מוקפדת של טעמי השומנים והסוכרים. בישול בטמפרטורה נמוכה גם מפחית את הדבקת המזון למשטח הבישול, אבל בדרך כלל, נחושת אינה מונעת הידבקות באופן טבעי. היא גם לא מתאימה לכיריים אינדוקציה..


עדיף להימנע משטיפת כלי נחושת במדיח כלים, שעלול להקהות את הגימור וליצור שכבה מעורפלת למראה על פני השטח, להכתים את המתכת. כל עוד משתמשים בכלים לא שוחקים מעץ או סיליקון ובחום נמוך, כלי בישול זה יבצע את תפקידיו לדורותיו.


הכי טוב בשביל…


כלי בישול מנחושת הם הטובים ביותר עבור כל מי שעובד על כיריים גז ואשר מחויב לניואנסים של בישול ניסיוני ולחקור אילו טעמים ניתן לייצר עם בקרת חום מדויקת.


 


עושים את הבחירה שלכם


שפים מקצועיים תמיד רוצים סירים ומחבתות שיעזרו לשאת את כמות הבישולים וכמות המזון עבור האכלה של קבוצות גדולות של אנשים. תרגלו את השלבים האלה כדי להתחבר עם השף המקצועי הפנימי שלכם!.



  • קחו את הזמן ושאלו את עצמכם מה אתם מכינים כרגע בבית והאם תרצו להרחיב על כך.

  • זהו אילו סירים ומחבתות עוזרים לכם להכין את המתכונים הנוכחיים שלכם.

  • זהו אילו סירים ומחבתות תצטרכו כדי להכין את האוכל שאתם רוצים לנסות.

  • שאלו את עצמכם, “האם אני יכול להשיג את זה עם סט חדש ומלא או שיספיקו כלים בודדים למטבח שלי?”

  • קנו מה שאתם צריכים!


 


 


אם אתם כבר יודעים מה אתם צריכים – האתר שלנו מציג כלים ממגוון סוגים.


בכל מקרה, הצוות המקצועי שלנו בסניפים ישמח לעבור איתכם על השאלות לעיל ולמצוא יחד איתכם את המגוון המתאים לצרכים שלכם.


מוזמנים אלינו לאתר ולסניפים!