שולחן האירוח ואיך שהוא נראה – זה אלמנט לא פחות חשוב בארוחה מאשר התבשילים שיוגשו בארוחה.
בעזרת כמה טיפים מרותי, מנהלת הרשת של ספייסז, תוכלו לעצב את שולחן האירוח שלכם כך שהאורחים שלכם לא ישכחו את הארוחה. וזה לא צריך להיות תוספות יקרות. כמה נגיעות ו.. עשיתם את זה.
אתן/ם לקראת אירוח.
חג/ יום הולדת/ משפחה וחברים.
מתכננים מה לבשל.
יורדים לכל הפרטים. אבל….
אל תשכחו, בין אם הארוחה תוגש בישיבה סביב שולחן או לחילופין בבופה, שלעיצוב השולחן יש משקל משמעותי בהצלחת הערב.
תמיד חשוב איזו אווירה תרצו לייצר באותו ערב. מה חשוב לכם שיתקיים מלבד להנות מטעמי הארוחה שהשקעתם בבישול שלה.
האם בישלתם ארוחה קלאסית ותרצו להגיש אותה על מפה וכלי הגשה קלאסיים;
האם תרצו לייצר עניין מיוחד עם כלי הגשה בצבעים מרהיבים, משהו שייצר את אפקט הוואו..;
מפיות אישיות, בצבעים תואמים או לבנות ואלגנטיות; כוסות וגביעים המותאמים לכלי האוכל.
תחשבו איזה ריחות אתם רוצים שלוו את הארוחה – למשל פרחי אביב שתקטפו בשדה או בצידי הדרך ותשימו בכלי יפה – תוספת לשולחן שניתן לייצר בקלות ושתחזק את הביתיות והחום הפשוט. אפשר לקטוף עלים ירוקים או צמחי תבלין שיוסיפו תחושה נעימה מאוד בבית, ואפשר לבחור סידור פרחים יוקרתי.
למי שאוהב לפנק את האורחים, בייחוד אם מדובר בארוחה מיוחדת – חג או אירוע מיוחד – אפשר להכין מתנה קטנה לכל אורח ולהניח אותה לצד או על המפית האישית שאתם מסדרים לכל אורח. רעיונות למתנה כזו יכולים להיות מחזיק מפתחות או מתלה חמסה, שקית עם שקדי דרז’ה או ממתק אחר מעשה ידיכם, ועוד ועוד…
נרות בבית מסביב ועל השולחן יקבלו את המתארחים בחום ונעימות שיגרמו להם להתמסר לאירוח שלכם.
אל תשכחו תמיד ללוות את הארוחה בקוקטיל, פשוט או מתוחכם, ויין שמתאים לארוחה שהכנתם באהבה והשקעה.
ולא לשכוח אחרי כל ההכנות – חיוך רחב, קבלת האנשים באהבה.
כל אלה יבטיחו לכם ולשותפים שלכם לארוחה חוויה בלתי נשכחת, חוויה שלא ישכחו לאורך זמן ולא ישכחו שאתם הענקתם להם אותה.
צלחת הפסח נמצאת במרכז השולחן.
אני ממליצה להכין כל חג צלחת שתתאים למוטיב שתחליטו לערוך איתו את השולחן.
קנו או השתמשו בצלחת מרכזית גדולה ועליה הניחו 6 צלוחיות קטנות ותהיה לכם צלחת כהלכתה, אחרת, מקסימה וכזו שתחדש ותייחד לכם את השולחן.
אפשר לקנות בצבעים שונים, או בצבע שתואם לצבעי כלי האוכל. התאימו מפיות לכלל הצבעים וזר פרחי אביב שיעשו צבע וריח נפלאים לשולחן החג.
בעיקר העזו לצאת מהשבלונה המוכרת. זה תמיד יעלה מחמאות מהאורחים.
חג שמח
בראש השנה אנחנו טובלים תפוח בדבש.
במקום הקעריות המרכזיות שעוברות מיד ליד וחלק מהדבש נשפך על המפה או שאר הכלים (ומה קורה כשרוצים לטבול שוב?) – אני ממליצה להכין לכל אורח את קערית הדבש שלו.
קנו או השתמשו בצלוחיות קטנות כמספר האורחים והניחו כל אחת לצד הכוס או הכוסות שסידרתם לכל אורח. את התפוחים ניתן עדיין לסדר בצלחת מרכזית. כך כל אורח יוכל לבצע את מסורת טבילת התפוח כהלכתה בקערית הפרטית שלו. פתרון שהוא גם יותר סטרילי ונעים למי שרוצה לעשות double dipping וגם מוסיף אסטטיות מקסימה שתייחד לכם את השולחן.
אפשר לקנות בצבעים שונים, או בצבע שתואם לצבעי כלי האוכל.
אפשר ומומלץ, כמובן, לקשט את השולחן ברימונים, אמיתיים או כאלה שנועדו לקישוט.
התאימו מפיות לכלל הצבעים וזר פרחי סתיו שיכניסו צבע וריח נפלאים לשולחן החג.
בעיקר העזו לצאת מהשבלונה המוכרת. זה תמיד יעלה מחמאות מהאורחים.
חג שמח
נתחיל ביצירת אווירה ‘לבנה’ לחג השבועות עם מפה לבנה וכלים לבנים. על השולחן נניח ונקשט בשיבולים/ פירות וירקות יפים במיוחד שיונחו כקישוט, אבל גם מתאימים לאכילה. נוסיף זרים של עלים ופרחי מאכל וכל היופי שהטבע העניק לנו.
ממליצה להכין פלטת גבינות משגעת עם מגוון גבינות שיענו לכל טעם. תוסיפו לה פירות טריים במגוון צבעים וטעמים. פירות עם גבינות מחברים שלימות של טעמים.
התאימו מפיות עם ציורי ירקות או חיטה ברוח חג האסיף.
חג שמח